Weerbaarheid Zorg

Maatwerk Weerbaarheidtraining

Weerbaarheid Zorg is een maatwerk training voor zorgprofessionals voor een evenwichtige werkvloer. Werken in de zorg betekent intensief (samen)werken met mensen. Niet alleen met patiënten en hun dierbaren, maar ook met collega’s van diverse afdelingen. Door verschillende achtergronden, karakters, belangen en meningen, maar ook door werkdruk en stress, kan binnen een team een periode van disbalans ontstaan.

Het ene teamlid uit dit door zich in de schulp terug te trekken en uit angst niet durven te zeggen wat hij/zij denkt. De ander heeft het hart op de tong en kiest onzorgvuldig heftige woorden om zich te uiten. Men verliest het respect voor zichzelf en elkaar en er dan kan een cultuur ontstaan waarin angst, roddelen en zichzelf verliezen de boventoon voert. Het gevoel van een te hoge werkdruk kan dan snel ontstaan.

Leer zeggen wat je echt zeggen wilt en tegelijk behoud de goede relatie!

Weerbaarheid zorg en assertiviteit

Met de AmstelLink Maatwerk Weerbaarheidstraining voor Zorgprofessionals nemen wij de zorgprofessional mee in het veel beter leren kennen van zichzelf. De training gaat diep in op wat iemands eigen diepgewortelde overtuigingen en ervaringen vanuit het verleden teweeg kan brengen in de verbale en non-verbale communicatie met de ander in het heden.

Ieder individu binnen de groep krijgt de volledige ruimte om te leren assertiever te worden. Voor de één betekent dat om te leren een tandje erbij doen en te leren om eerder en duidelijker te zeggen wat je denkt zonder enige angst. En voor de ander betekent dat om te leren om iets gas terug te nemen en zich juist genuanceerder te uiten met minder dreigende woorden en lichaamstaal.

Maar dat niet alleen. De training geeft met heldere oefeningen en laagdrempelige tools aan hoe ook de ander in elkaar steekt en hoe je met respect voor elkaar een goede balans vindt in de samenwerking. Daarbij wordt er extra getraind op het aanleren van de eigen verantwoordelijkheid. Dit heeft als doel dat de zorgprofessional zich na de training volledig bewust is van het feit dat actie = reactie. Oftewel, dat wat je zegt of dat wat je doet heeft effect op de ander en door assertief met elkaar te communiceren wordt een optimale samenwerking gecreëerd.

Ben je geïnteresseerd lees dan verder en verdiep je in de training. Ontstaan er vragen gerust contact op voor een 1 op 1 gesprek.

Bewaken van grenzen

AmstelLink Maatwerk Weerbaarheidstraining voor Zorgprofessionals wordt in overleg, naar beschikbaarheid tijd van zorgpersoneel gepland. De trainingen kunnen naar gelang zowel hele dagen als dagdelen beslaan.

Hieronder enkele onderwerpen die aan bod komen in de Weerbaarheidstraining voor Zorgprofessionals :

 • Wie ben ik en wat wil ik?
 • Hoekom ik voor mezelf op met behoud van de relatie?
 • Ik ben bang om afgewezen te worden
 • Kritisch omgaan met kritiek
 • Mijn leidinggevende en ik
 • Stop de angstcultuur
 • Stop het roddelcircuit
 • Ik bewaak en herken de grenzen
 • Hoe ervaar ik meer zelfvertrouwen?
 • Hoe vergroot ik mijn invloed op het team
 • Meer plezier en minder werkdruk
 • Ik voel mij vaak een slachtoffer

Dit zijn maar enkele onderwerpen die aan bod komen in onze Maatwerk Weerbaarheidstraining voor Zorgprofessionals.

Specificaties voor deze training

Dicht
Wat is weerbaarheidstraining voor zorgprofessionals?

Werken in de zorg betekent intensief werken met mensen. Niet alleen met patiënten en hun dierbaren, maar ook met collega’s van diverse afdelingen. Door verschillende achtergronden, karakters, belangen en meningen, maar ook door werkdruk en stress, kan binnen een team een periode van disbalans ontstaan. Het ene teamlid uit dit door zich in de schulp terug te trekken en uit angst niet durven te zeggen wat hij/zij denkt, terwijl de ander het hart op de tong heeft en onzorgvuldig heftige woorden kiest om zich te uiten. Men verliest het respect voor zichzelf en elkaar en er kan een cultuur ontstaan waarin angst, roddelen en zichzelf verliezen de boventoon voert. Weerbaarheid maakt dat je vanuit eigen kracht de juiste tegendruk kan geven waardoor balans ontstaat en bewaard wordt.

Werkwijze

Leren doe je niet alleen door literatuurstudie. Het leren door te doen en toe te passen op jezelf is een krachtig middel. Kennis zonder zelfreflectie en zelfinzicht sijpelt weg en wordt nutteloos. Bij AmstelLink maak je met deze Weerbaarheidstraining voor Zorgprofessionals kennis met een theorie, je gaat na hoe het bij jezelf is, je onderzoekt wat je daarmee wilt en HOE je dat gaat doen, je leert de theorie direct toepassen in de praktijk. Door de theorie met de praktijk te verbinden en de praktijk met jezelf, transformeer je de theorie in een eigen ervaring die duurzaam en blijvend van aard is.

Maatwerk

Hierboven een voorbeeld van “Weerbaarheidstraining voor Zorgprofessionals”. Elke training is maatwerk en wij stemmen dan ook geheel af op de knelpunten die binnen het team spelen. Wij kijken altijd uit naar een gesprek, waarin we samen met de leidinggevende(n) en het team de training volledig op maat ontwerpen voor Zorgprofessionals.

Toetsing

Hoe toetst men weerbaarheid, zelfvertrouwen en grenzen? Dat kan natuurlijk niet, wat wel kan is toetsen of je het geleerde in de praktijk kunt toepassen, demonstreren.
Wat ook wel kan is het volgende:

 • Je hebt alle trainingsdagen gevolgd
 • Je geeft blijk van de integratie van de tijdens de opleiding gegeven feedback
 • Je hebt alle schriftelijke opdrachten gemaakt
 • Je hebt gedemonstreerd wat je hebt geleerd
Trainer
 • Vace Selviyan
Data

Training: Maatwerk Weerbaarheidstraining voor Zorgprofessionals
Locatie: Amstelveen / Incompany
Aantal deelnemers: tot 300 in overleg verdeeld in tijd en ruimte

Data worden in overleg naar beschikbaarheid tijd van zorgpersoneel gepland. de trainingen kunnen naar gelang zowel hele dagen als dagdelen beslaan.

Persoonlijke ondersteuning
Ontstaan er vragen tijdens of na het volgen van de Weerbaarheids­training voor Zorgprofessionals en heb je behoefte aan extra persoonlijke ondersteuning? Kom met je vragen in verband met de opleiding bij de assistenten of de trainers. Dat is geheel kosteloos. Voor verdere diepgang van je persoonlijke proces kun je vanzelfsprekend altijd voorrang krijgen voor een afspraak bij Vace (Transpersoonlijk Coaching Counseling).
Investering (betaling)

Deelname aan Maatwerk Weerbaarheidstraining voor Zorgprofessionals:

 • afhankelijk van hulpvraag en aantallen € 75,- tot € 225.= per dagdeel p.p.
  all-in (locatie Amstelveen) vrijgesteld van btw.

Na ontvangst van de aanmelding mailen we je de ontvangstbevestiging.
Gedurende de opleiding krijg je:

 • Uitgebreide syllabus
 • Kosteloze deelname aan intervisie groepen
 • Weerbaarheidstraining voor Zorgprofessionals certificaat
 • Coaching
Studiebelasting

Studiebelasting bestaat uit het toepassen en ervaren van het geleerde in praktijk.

Onze toegevoegde waarde
 • Erkende Trainingen
 • Echte praktijkoefeningen
 • Blijvend, duurzaam resultaat
 • Gediplomeerde trainers
weerbaarheidstraining voor zorgprofessionals Amstelveen

Weerbaarheidstraining voor zorgprofessionals